Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Október 12. 14:25, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Jön a lekvár és a szörpadó

Jön a lekvár és a szörpadó

A kevés gyümölcsöt tartalmazó lekvárok, és szörpök adóztatását kezdeményezi a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Közleményében az agrártárca azt írja: a tárca törekvése az, hogy az alacsony gyümölcstartalmú lekvároknak és szörpöknek magasabb legyen az adótartalma, mint a több gyümölcsből készült termékeknek.

A jelenlegi rendeletek alapján azokat az élelmiszereket, amelyek nem tartalmaznak legalább 35 százalék gyümölcsöt, nem nevezhetők lekvároknak, ám ennek ellenére a köznyelv lekvárnak nevezi az alacsonyabb gyümölcstartalmú készítményeket is.

A tárca indoklása szerint ugyanilyen megfontolásból kezdeményezi a lekvárok megadóztatását azért, hogy az alacsony gyümölcstartalmú készítmények eltűnjenek a magyar piacról. Jelenleg még zajlanak a törvénymódosításról a tárcaközi egyeztetések.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.