Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. December 04. 15:54, kedd | Bulvár
Forrás: MTI

Ikreket vár Vilmos herceg felesége?

Ikreket vár Vilmos herceg felesége?

Az átlagosnál nagyobb az esélye annak, hogy Vilmos herceg felesége ikreket vár - legalábbis erre a következtetésre jutottak a brit sajtó által kedden megszólaltatott szakértők abból a tényből, hogy Katalin hercegnőt heveny terhességi rosszullétek miatt kórházban kezelik.

A cambridge-i hercegnő terhességét előző este jelentette be teljesen váratlanul a St. James-palota - Vilmos és édesapja, Károly trónörökös közös londoni hivatala -, amelynek szóvivője egyben arról is tájékoztatta a közvéleményt, hogy Katalint kórházba vitték a terhesség okozta "nagyon heveny rosszullétei" miatt.
A hivatalos tájékoztatás szerint Vilmos hitvese a hyperemesis gravidarum nevű tünetegyüttestől szenved. Ez - ahogy a keddi brit lapoknak nyilatkozó szakorvosok elmondták - a várandós nők 0,5-1 százalékát érinti, vagyis sokkal ritkább a terhesség korai szakaszára jellemző "normál" rosszulléteknél, és azért igényel minden esetben kórházi kezelést, mert fennáll a páciens kiszáradásának, vagy esetleg kóros fogyásának kockázata.
A The Daily Telegraph című tekintélyes konzervatív brit napilap által megszólaltatott szakértő ugyanakkor elmondta azt is, hogy a tünet ilyen heveny változatától szenvedő terhes nők esetében az átlagosánál kétszer-háromszor nagyobb az esélye az ikerterhességnek, mivel a rosszulléteket okozó terhességi hormon megnövekedett mennyiségét egynél több magzat jelenléte is okozhatja.
A brit királyi családnak a trónhoz ennyire közeli szintjén még soha nem születtek ikrek, és azonnal felmerül a kérdés, hogy ha Katalin hercegnő ikreknek adna életet, az utódok közül ki örökölné majdan a koronát. A Telegraph hírmagyarázói szerint ebben az esetben is az egyszerű születési sorrend döntene: az újszülöttek közül az lenne a trón várományosa, amelyik először a világra jön.
A brit lapoknak nyilatkozó szakértők azonban hangsúlyosan felhívták a figyelmet arra is, hogy a tüneteket semmiféleképpen nem lehet az ikerterhesség biztos jelének tekinteni.
A hercegi utód érkezésének hírére azonnal beindult a londoni fogadóipar is, a cégek minden lehetséges fogadásra téteket kínálnak, de a legnépszerűbb játéklehetőség máris az, hogy miként hívják majd Vilmos és Katalin elsőszülött gyermekét.
A William Hill országos fogadóhálózat a legnagyobb valószínűségű, és így a legkisebb nyereményesélyű lehetséges nevek között kínálja játékra a Charles, az Elizabeth, a George és a Victoria keresztneveket; ezekre 10/1-es nyereményeséllyel lehetett kedden fogadásokat kötni.
A cég nyilvánvalóan abból a meggondolásból tette az első helyekre ezeket a névlehetőségeket, hogy a hercegi pár nagy valószínűséggel megtiszteli a felmenőket - vagyis leánygyermek esetén II. Erzsébet királynőt és az üknagymamát, Viktória királynőt, fiú utód esetén Károly trónörököst, Vilmos édesapját, valamint az uralkodó néhai apját, VI. György királyt - azzal, hogy elsőszülöttjének keresztnevei között szerepel majd az ő nevük is.
A William Hill ugyanakkor valamivel kisebb valószínűséggel - és így nagyobb, 12/1-es nyereményaránnyal - kínálta kedden azt a fogadási lehetőséget, hogy Vilmos és Katalin a herceg 1997-ben elhunyt édesanyjáról, Diana hercegnőről nevezi el gyermekét, ha az leánynak születik.
Azt, hogy mikor várható az utód, még a brit sajtó is csak találgatja. Az udvar mindössze annyit közölt, hogy a terhesség még nem tart a 12. heténél, vagyis annál a legkorábbi időpontnál, amikor általában nyilvánosságra hozzák, ha a királyi családban gyermek érkezése várható. Általános az a közvélekedés, hogy az udvar a hercegnő nyilván eltitkolhatatlan kórházi kezelése miatt kényszerült a hír korai közzétételére.
A The Sun - a legnagyobb brit bulvárlap - palotabeli bennfentesei szerint Katalin várandósságáról a királynő sem tudott a hétfő esti bejelentés előtt, mivel a házaspár Katalin kórházba vonulása előtt még neki sem árulta el a titkot.
A hercegi pár első gyermeke lesz II. Erzsébet királynő harmadik olyan leszármazottja, aki majdan örökli tőle a koronát.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.