Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Május 07. 11:25, kedd | Kék hírek
Forrás: MTI

Húsz év fegyház az erőszakoskodó tatabányai gyilkosnak

Húsz év fegyház az erőszakoskodó tatabányai gyilkosnak

Jogerősen húsz esztendei fegyházbüntetéssel sújtotta kedden a Győri Ítélőtábla azt a tatabányai férfit, aki másfél éve fojtogatta, megerőszakolta, majd torkára taposva megölte szomszédasszonyát.

Kovács Tamás tanácsa ezzel helybenhagyta a Tatabányai Törvényszék tavaly nyári ítéletét, nem adva helyt a védelem azon kérésének, hogy vegye figyelembe Tárkáni József fiatal korát, büntetlen előéletét, tényfeltáró beismerését.
Ez utóbbi kapcsán azt fejtette ki a bíró: a beismerő vallomás enyhítést nem tesz lehetővé, azt azonban igen, hogy ne súlyosbítsák az ítéletet. Ha a férfi mindvégig tagadott volna, akkor azt kellett volna mérlegelniük, hogy két évtized után visszaengedhető-e a társadalomba vagy életfogytiglant szabjanak ki rá.
Kovács Tamás megemlítette: azt is figyelembe vették a döntéskor, hogy tette elkövetésekor a vádlott alig hat és fél hónappal volt túl azon az életkoron (20 év), amelytől akár már életfogytiglani börtönre is lehet ítélni.
A bíróság elutasította azt az ügyészi indítványt is, amely oly módon kérte súlyosbítani életfogytiglanra az ítéletet, hogy a férfi legkorábban harminc év múlva kerülhessen feltételesen szabadlábra. A vádhatóság képviselője ezt a felvetést azzal indokolta, hogy a férfi - aki ittassága ellenére mindvégig tudatában volt annak, mit tesz - erőszakot tett a fojtogatás hatására elájult nőn, majd olyan erővel taposott a torkára, hogy öt helyen törött el áldozatának gégeporca.
"Inkább a villamosszék, mint a börtön" - mondta az őt a rács mögött ért atrocitásokra is utalva az utolsó szó jogán Tárkáni József, azt hangoztatva, megbánta, amit tett, és maga sem tudja, hogyan történhetett meg mindez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön