Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Július 06. 13:46, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Hímzett és paprikaillatú bélyegritkaságok jelentek meg

Hímzett és paprikaillatú bélyegritkaságok jelentek meg

Hímzett és paprikaillatú bélyegekkel lepi meg a filatélia szerelmeseit a Magyar Posta a kalocsai HUNFILA 2012 nemzetközi bélyegkiállítás alkalmával.

A bélyegsorozat 80 forintos címletén kalocsai hímzés, a 130 forintos bélyegképen pedig kalocsai paprikafüzér és a kalocsai Paprika Múzeum épületének külső részlete látható - közölte az MTI-vel pénteken a Magyar Posta.
A bélyegblokk 1-től 10 000-ig tartó sorszámozott példányai kizárólag a 85. Bélyegnap: Kalocsa Kollekció különleges bélyeg-összeállításban vásárolhatók meg. A 80 forintos címlet különlegessége, hogy a bélyegre a kalocsairózsa-motívum valódi hímzéssel került fel, a 130 forintos bélyegképen pedig a paprikamotívum különleges lakkrétege mikrokapszulákba zárva a paprika különleges illatát tartalmazza. Az exkluzív összeállítás a bélyegsorozat különleges változatait is magában foglalja.
A címletek az ívben fordított állásúak, úgynevezett tete-beche elrendezésben szerepelnek. A sorszámozott blokk bélyegképén és keretrajzán a Kalocsai Érseki Kincstár egyházművészeti emlékei közül látható néhány. A bélyegek további érdekessége, hogy az alkalmazott ofszet nyomdai eljárás kiegészült egy anti-stokes biztonsági festékréteggel, amelyet csak speciálisan erre a célra kifejlesztett vizsgálóeszközzel lehet érzékelni. A különleges festékrétegre a Magyarország feliratnál hang és fényjelzéssel reagálnak a biztonsági eszközök.
Az összeállítás limitált példányban készült, sorszámozása a benne szereplő bélyegblokk sorozatszámával azonos. A bélyegeket Hajdú József fotóművész közreműködésével Domé Eszter grafikusművész tervezte, és az Állami Nyomda készítette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.