Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. December 06. 18:07, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Folytatódik a változékony idő a hétvégén is

Folytatódik a változékony idő a hétvégén is

A hétvégén is folytatódik a változékony idő, napsütésre, csapadékra is készülni kell. Lehűlés továbbra sem várható, többfelé 5, helyenként 10 fok körül is alakulhatnak a maximumok

– derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult idő valószínű, de a Dunántúl nyugati, délnyugati részein felszakadozhat a felhőzet, és kisüthet a nap. Az északi megyékben helyenként előfordulhat gyenge, vegyes halmazállapotú csapadék: eső, ónos eső, az Északi-középhegységben havas eső, hószállingózás is lehet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de estétől nyugaton már meg is erősödhet a szél.

A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 2 fok között valószínű. Napközben plusz 1-12 fok között alakul a hőmérséklet, az északkeleti határvidéken lesz a leghidegebb, az Alpokalján a legmelegebb.

Szombaton sokfelé várható eső, zápor, eleinte az északkeleti térségben esetleg ónos eső is lehet, majd a déli óráktól nyugat felől szűnik a csapadék. A Dunántúlon nagy területen megerősödik a szél. A leghidegebb órákban általában plusz 3 és 7 fok között, de északkeleten csak 0 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben az ország nagy részén 5-9, északkeleten 2-5 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap rövid, naposabb időszakok is lehetnek, elszórtan kialakulhat eső, zápor. A szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a maximumhőmérséklet 4 és 11 fok között várható - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.