Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2024. Február 25. 15:18, vasárnap | Helyi
Forrás: travelo

CUKI RÁGCSÁLÓ

CUKI RÁGCSÁLÓ

RÁGCSÁLÓT LESTEK MEG FÜRDŐZÉS KÖZBEN A TATAI FÉNYES TANÖSVÉNYEN

Jakabházy Miklós természetfotós újabb bájos videóval örvendeztette meg a követőit hivatalos Facebook oldalán: egy aranyos nutria bensőséges wellness pillanataiba enged betekintést – írja a kemma.hu.

A Tatai Fényes Tanösvény fürdőszobájába pillanthatunk be Jakabházy Miklós természetfotós videójának köszönhetően, aki rendszeresen dokumentálja az ott élő állatok rejtett mindennapjait.

A képen szereplő nutria Magyarországon nem élvez védettséget, sőt még csak nem is őshonos nálunk. A hódpatkányként, mocsári hódként is emlegetett rágcsáló Európában invazív fajnak számít, mi is írtunk róla, hogy értékes prémje miatt korábban Magyarországon is tenyésztették, majd Európa több országához hasonlóan – a tenyészetek megszűnésével – az állatokat szabadon engedték és mára állandó állományai alakultak ki.

A főként csöndes vizek mellékén, párban élő nutria kiváló úszó, rövid lábai miatt azonban a szárazon lassan mozog.

Mivel jelentős károkat okozhatnak a vizek melletti partfalakban és testtömegük 25%-ának megfelelő tömegű növényi részt is képesek elfogyasztani naponta, ezáltal az őshonos fajaink táplálék-konkurensei.

Kovács Cs.Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:03, péntek | Helyi

ORSZÁGOS HATÁRRENDÉSZETI ÖSSZESÍTŐ

Az elmúlt nap eseményei számokban.

2024. Március 17. 07:07, vasárnap | Helyi

Elismerés

A Tatai-medence örök prímása kitüntetést kapott

2024. Március 09. 06:45, szombat | Helyi

Nehéz mérkőzés elé néz az Tatai AC

A csapat eddig jól teljesített, de most a hétvégén különösen nehéz mérkőzés elé néz. Mutatjuk, mikor játszik a Tatai AC.

2024. Március 01. 18:05, péntek | Helyi

Kiránduló gyerekekre támadt rá egy horgász a tatai tónál, egyiküket meg is verte

A férfi június 12-én a tatai tónál horgászott, amikor egy fiatalokból álló kiránduló csoport tagjai nagy köveket dobáltak a tóba.