Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. December 08. 05:00, szombat | Bulvár
Forrás: MTI

A világ legdrágább karácsonyi vacsoramenüje 43 millió forint

A világ legdrágább karácsonyi vacsoramenüje 43 millió forint

A világ legdrágább karácsonyi menüje 125 ezer fontba - 43 millió forintba kóstál, igaz nem csupán egy, hanem négy főre.

Egy brit séf, Ben Spalding szolgál vele. Az árban benne van a házhozszállítás is, de nem az ételeké, hanem alapanyagaiké és a szakácsé. A híres séf ugyanis a megrendelő otthonában - vagy az általa óhajtott helyen - készíti el az étkeket és szolgálja fel az italokat.
A The Daily Telegraph című brit lap szerint összesen 24 fogás és ital szerepel a kínálatban. A méregdrágaság oka részben a hozzávalók csillagászati ára, bár Spalding munkadíja sem lehet alacsony, de ő ennek 80 százalékát jótékony célra akarja adományozni: egy brit rákbetegség-kutató intézet kapná meg, így a tékozló vacsorázókat kevésbé furdalhatja lelkiismeretük - jegyezte meg a brit Metro újság.
A hozzávalók közt akad fehér - azaz a drágább fajtájú - szarvasgomba, 150 éves balzsamecet, 1907-es évjáratú pezsgő (ez a legdrágább tétel: 37 ezer fontot számítanak fel érte). A főétek pulyka, ez Dodine fajtájú, amely ritka tenyésztés. Aki unja már a karácsonyi pulykát, az kérhet helyette - vagy mellé - wagyu marhából készült sültet. Ezeket a teheneket még masszírozzák is tenyésztőik, méghozzá minden nap több órán át, hogy húsuk megfelelően porhanyós legyen, továbbá ét-, illetve italrendjükön sör is szerepel. Nyáron kánikulában két kriglivel kapnak, amúgy csak eggyel.
Aki szeretné megrendelni az egészet, az a VeryFirstTo.com honlapon teheti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.