Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. November 18. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

A Ruben és a Napszállta is díjat kapott a sevillai filmfesztiválon

A Ruben és a Napszállta is díjat kapott a sevillai filmfesztiválon

Milorad Krstic akció-thrillere és Nemes Jeles László filmje is díjat kapott a sevillai filmfesztiválon.

Milorad Krstic akció-thrillere a legjobb forgatókönyv, a legjobb elsőfilm és az andalúz forgatókönyvíró szövetség díját is elnyerte a sevillai filmfesztiválon, Nemes Jeles László filmjét pedig a legjobb európai koprodukciót megillető Eurimages-díjjal tüntették ki - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap szombaton az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint Milorad Krstic egyedi látványvilágú filmjét, a Ruben Brandt, a gyűjtő-t a filmes szakemberekből álló nemzetközi zsűri a legjobb forgatókönyv díjával tüntette ki a november 9-17. között megrendezett sevillai filmfesztiválon. A nemzetközi artmozi szövetség (CICAE) zsűrijének díját, amely a sevillai filmfesztivál legjobb elsőfilmjét illeti meg, szintén a magyar alkotás kapta meg. Az andalúz forgatókönyvírók szövetsége (ASECAN) a legjobb film díjával méltatta a Filmalap támogatásával készült egyedi látványvilágú animációs filmet.

A Ruben Brandt, a gyűjtő november 15. óta van műsoron a hazai mozikban a Mozinet forgalmazásában. A zenét Cári Tibor szerezte, a produceri munkát Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina, Milorad Krstic és Kurdy-Fehér János végezte.

Az Európa Tanács filmalapja, az Eurimages legjobb európai koprodukcióért járó díját Nemes Jeles László Napszállta című filmje nyerte el.

Az Oscar-díjas Nemes Jeles László filmjében nagyrészt azokkal az alkotókkal és szakemberekkel dolgozott, akikkel a Saul fiát is készítette. A Napszállta operatőre Erdély Mátyás, zeneszerzője az azóta elhunyt Melis László, sound designere Zányi Tamás, casting directora Zabezsinszkij Éva, díszlettervezője Rajk László, jelmeztervezője Szakács Györgyi. A rendező a forgatókönyvet együtt jegyzi Clara Royer-vel és Matthieu Taponier-vel, utóbbi egyben a film vágója is.

A Napszállta a Filmalap támogatásával a Laokoon Filmgroup gyártásában, a francia Playtime-mal koprodukcióban készült, Sipos Gábor és Rajna Gábor producerek vezetésével. A hazai mozikban szeptember vége óta látható alkotás főszereplője Jakab Juli és Vlad Ivanov.

Címkék: díj, film, napszállta, ruben

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.