Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Augusztus 28. 13:12, vasárnap | Belföld

A magyar informatikai vezetők bíznak legkevésbé a rendszereikben egy régiós felmérés szerint

A magyar informatikai vezetők bíznak legkevésbé a rendszereikben egy régiós felmérés szerint

A magyar informatikai vezetők bíznak a legkevésbé a rendszereikben, mindössze 3 százalékuk tartja kiemelkedően biztonságosnak hálózatát az Intel megbízásából végzett régiós felmérés szerint, -

amelyből az is kiderül, hogy a cseheknek viszont a 14 százaléka mondta azt, hogy extra erős a hálózatuk.

Az Ipsos piackutató cég által a 150-nél több munkatársat foglalkoztató magyar, román, cseh és lengyel nagyvállalatoknál végzett kutatás szerint leginkább a csehek bíznak rendszereikben, az ottani IT-vezetők 14 százaléka tartja extra erősnek a biztonságot, míg a románok 12 százaléka, a lengyeleknek pedig 6 százaléka vélekedik hasonlóképpen.
A kutatás során fény derült arra is, hogy a magyar vállalkozások 80 százalékánál kizárólag jelszót kérnek a számítógépek a vállalati hálózatra való belépéskor, pedig sok külföldi cégnél az egyszerű jelszó mellett egyéb hitelesítési megoldással, például biometrikus azonosítással vagy smart carddal növelik a biztonságot. Összehasonlításból kiderült, hogy a román cégek 46 százalékánál, a csehek 54 százalékánál, a lengyelek 63 százalékánál elégednek meg ilyen alacsony szintű védelemmel. Szakértők szerint a csak jelszóval történő hitelesítési eljárás ma már nem eléggé biztonságos.
A felmérés szerint a cseh vállalatok hálózataiban fordult elő a legtöbb fennakadás informatikai problémák miatt az elmúlt fél évben, több mint harmadukat érintették ilyen esetek, 12 százaléknál háromnál több, 24 százalékuk esetében legfeljebb három alkalommal. Ennél jobban teljesítenek a magyar vállalatok: 29 százalékuknál volt fennakadás hasonló okból, de csak a cégek 3 százalékát érintette több mint három alkalommal probléma. A legjobban a román cégek teljesítettek IT-vezetőik bevallása szerint, összesen 18 százalékuknál fordult elő szolgáltatáskiesés, bár 4 százalékuknál háromnál több ilyen esetet regisztráltak.
A négy országban megkérdezett vállalkozások közül Magyarországon a legnagyobb, 96 százalékos azon cégek aránya, ahol központilag archiválják az adatokat, és nem a felhasználók gépein tárolják azokat. Csehország a felhőalapú szolgáltatások használatában jár élen, itt a cégek 44 százaléka használja a technológiát, míg Magyarországnak a második hely jut a ranglistán, 36 százalékos cégaránnyal.
A vizsgált országok közül Csehországban (60 százalék) és Magyarországon (53 százalék) tervezi a legtöbb cég az IT-biztonsági költségek növelését, Romániában a cégek 52 százaléka, Lengyelországban pedig 50 százalék tervez hasonlókat a felmérés szerint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.