Városlista
2018. november 14, szerda - Aliz

Hírek

2018. Október 19. 09:42, péntek | Helyi

26 kilós tőpontyot fogott Hafi

26 kilós tőpontyot fogott Hafi

Talán nincs is ember Környén, aki ne ismerné Hafner Jánost, azaz Hafit: rendezett már lócitrompottyantó versenyt, a 2012-es Jégkarneválon Vera nevű „párjával” perdült táncra a jégen a közönség nem kis derültsége közepette, s volt, hogy egy horgászszerencsében nem bővelkedő versenyen műanyag halacskával pózolt a fényképezőgép előtt.

Hafi ezúttal nem a megszokott pajzán humorával írta be nevét a falu és a helyi horgász egyesület képzeletbeli történelemkönyvébe, hanem egy kapitális, 26 kilós tőponty kifogásával, a kétkedők számára egy füst alatt bizonyítva, hogy pontyból is léteznek gyönyörű példányok a környei tóban.

63 éves vagyok, 55 éve horgászom. Fogtam már ki 1,5 méteres harcsát, 1 méteres csukát, de ekkora ponty még soha nem akadt a horgomra – mesélt a férfi az október eleji sikerről. A kőgátnál horgászott egyedül, eleinte azt gondolta, hogy 4-5 kilós lehet csak a hal, a fárasztás nem is tartott tovább 30 percnél. Nem fogom tudni kiszedni! – egyedül, merítő segítség híján ez volt az első gondolata, amikor meglátta a tekintélyes méretű pontyot, aztán épp az bizonyult a szerencséjének, ami miatt a horgásztársak annyit ugratták: a törött spiccbotja. A kemény hegyével a második húzásnál sikerült a hal alá nyúlnia, így mostantól végérvényesen az ő nevéhez köthető a környei tóból kifogott legméretesebb ponty rekordja, miután megdöntötte az előző 24,5 kilós csúcsot.

Egyébként országosan is szép eredménynek számít, hiszen tavaly ősszel egy 49 kilósat fogtak ki Balaton-Felvidéken, és a MOHOSZ rekordlistáján is „csak” három ponty, egy 41,5, egy 30,45 és egy 26,1 kilós előzi meg Hafner János pontosan 26 kilós tőpontyát. S ha valaki a siker titkát kutatja, az megtalálja egy sima kishorogban, rajta a csemegekukorica csalival…

Címkék: 26 kg ponty, környe

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 14. 09:06, szerda | Helyi

Várják javaslataikat

Várják a lakosság javaslatait az új park elnevezésével kapcsolatban.

2018. November 13. 09:00, kedd | Helyi

Mesteravatót tartott a kamara Esztergomban

2018. November 12. 09:22, hétfő | Helyi

Díjakat adtak át a pályaválasztási kiállításon

2018. November 11. 00:00, vasárnap | Helyi

Aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik.

Elhoztam Szent Márton püspök vesszejét A szokást nem mi kezdtük s nem mi végezzük Állatainknak annyi szaporodása legyen, ahány ága-boga van a vesszőnek.